właściwości olejku marula

Olejek marula jest jednym z ekskluzywniejszych naturalnych olejków. To dzięki dobrze zbilansowanym kwasom tłuszczowym i wysokiemu stężeniu witaminy E i C. Obydwie witaminy są silnymi antyoksydantami, zwalczającymi wolne rodniki. Dostarczają składniki głęboko do komórek i odżywiają włosy. Dbają również o prawidłowy ich wzrost. Ich niedobór powoduje wczesne starzenie się zarówno skóry, jak i włosów,...
Olej marula wciąż jeszcze jest mało znany w przemyśle kosmetycznym, a szkoda, ponieważ jest jednym z bardziej wartościowych olejków na świecie. Jest on pozyskiwany z afrykańskiego drzewa, które zwane jest również „drzewem słoni”- dla tych ostatnich jest nie lada przysmakiem. Marula w formie złocistego olejku powinien stać się również przysmakiem dla Twoich włosów. Dlaczego?...
Nazwa pospolita: Olej marula Nazwa według INCI: Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil Postać: płynny, żółty olejek o delikatnym zapachu Pochodzenie: Afryka Funkcja: emolient; działanie okluzyjne Dodatkowe składniki: witamina E, witamina C Kompozycja kwasów tłuszczowych: nasycone:Palmitynowy, Stearynowy nienasycone: Oleinowy (omega- 9), Linolowy (omega- 6), Alfa-linolenowy (omega-3) Wielkość cząstek: średnie cząsteczki, olej półwnikający Doświadczenie kosmetyczne, zastosowanie:...